Tony Perotti

Tony Perotti vindt zijn oorsprong in de jaren '70 van de vorige eeuw in San Bonifacio Italie. Het familiebedrijf Tony Perotti ontwerpt en produceert zijn collecties in eigen huis met een enthousiast team van goed opgeleide vaklieden die werken met leder huiden van hoge kwaliteit en Italiaanse origine.

De huiden worden volgens oude traditionele wijze gelooid, met toevoeging van natuurlijke ingrediënten vrij van chroom en chemische grondstoffen. Tony Perotti selecteert hiervoor hun looierijen strikt en werkt vooral samen met looierijen die zijn aangesloten bij Pelle Conciata al Vegetale in Toscane. Een consortium die zich strikt houdt aan de oude methode van plantaardige loo
ing met natuurlijke extracten van onder andere berken, eiken en noten hout. Verder worden de huiden gedurende of na het looi proces gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. 

De leersoorten van Tony Perotti zijn veelal niet geseald zodat tijdens het gebruik de natuurlijke ingrediënten die nog achtergebleven zijn in de huiden hun werk kunnen doen en de producten in het gebruik hun doorleefde structuur en natuurlijke glans zullen afgeven.
Door deze manier van bewerken is geen product gelijk en zullen we de ongelijkheden en de structuren van het leer gaan waarderen.
De producten worden afgewerkt met zorgvuldig geselecteerde materialen en accessoires.


De collectie omvatten producten voor diverse gebruiksdoeleinden zoals sleuteletuis, portemonnees en creditcardhouders.


Sleutelhangers