Sinds 2007 ontwerpt Fashion House MYOMY onder de leiding van Marja Baas, do goods duurzame tassen en accessoires van leer. De fairtrade designs zijn geïnspireerd op iconische voorwerpen uit het dagelijks leven en ontworpen met een missie to do good.

Het eerste iconische design was de beroemde MY PAPER BAG – het duurzame alternatief voor de wereldberoemde papieren zak. Dit was het begin van MYOMY do goods. Sinds het allereerste iconische design combineren ze de kwaliteit van duurzame materialen met het unieke van iconisch ontwerp.

MYOMY wil de wereld beter maken door mooie producten te maken maar ook door een bijdrage te leveren aan een beter milieu en arbeidsomstandigheden.

Zo worden er lange termijn partnerschappen aangegaan met fair trade organisaties in India (Craft Resource Center, Nederland (i-did) en Bangladesh (Leatherina). Een eerlijk inkomen, acceptabele werkuren en persoonlijke ontwikkelingen zijn belangrijke aspecten.

De tassen worden gemaakt van duurzame materialen die zorgvuldig geselecteerd zijn. Zo wordt het leer verwerkt door een gecertificeerde looierij en wordt de voering van de tassen gemaakt in samenwerking met Waste2Waer® die circulair materiaal maken van plastic afvalflessen.